© 2019 NATURAL GOODS COMPANY

contact@naturalgoodscompany.com
p. 020 7529900

Tuoksuvat terveiset kaamoksen keskelle kesäisestä aromaterapiaseminaarista

December 2, 2015

Matkustimme Saksaan aromaterapia-seminaariin kesäkuun lopulla Taoasiksen kutsumana. Taoasis on saksalainen perheyritys, joka on erikoistunut luomu- ja Demeter-laatuisiin eteerisiin öljyihin ja aromaterapeuttisiin itsehoitotuotteisiin. Olemme vuosien mittaan tutustuneet moniin alan toimijoihin ja Taoasis nousee epäilemättä yhdeksi menestyksekkäimmistä yrityksistä, joille laatu merkitsee kokonaisuutta; raaka-aineet pakattuina kauniisti ja käytännöllisesti ammattitaidon saattelemana.

Kansainvälinen seminaari järjestettiin nyt neljättä kertaa ja se kokosi yhteen aromaterapeutteja, apteekkareita, terveydenhuollon asiantuntijoita, jälleenmyyjiä ja maahantuojia meidän lisäksemme mm. Saksasta, Kiinasta, Bulgariasta, Japanista, Etelä-Afrikasta ja Intiasta.

 

 

 

Kolmepäiväisen seminaarin avajaiset vietettiin Taoasiksen viihtyisellä piha-alueella, jossa nautimme auringosta, iloisista kanssaihmisistä ja huumaavista tuoksuista. Avajaispäivän pääohjelmanumero, uuden Taoasis-puutarhan avajaiset, keräsi paikalle myös runsaasti paikallista mediaa.  Hurmaavan kaunis puutarha koostui tutuista ja tuntemattomistakin aromaattisista kasveista, joita Taoasis käyttää tuotteissaan.

 

Taoasis-tuotevalikoimaan kuuluvat mm. Demeter-laatuiset eteeriset öljyt, erilaiset aromaterapiaan perustuvat itsehoitovalmisteet, huonetuoksut, parfyymit, tuoksulamput, inhalaattorit yms. tarvikkeet.

 

Aroma- ja kasviterapialla on hoitomuotoina pitkät perinteet Saksassa ja esimerkiksi Taoaksen luomulaatuisia eteerisiä öljyjä jälleenmyyvät siellä pääasiassa apteekit. Superlaadukkaita Demeter-öljyjä voidaan käyttää mausteiden tapaan myös ruuanlaitossa. Taoasiksen perustaja Axel Meyer onkin julkaissut aiheesta keittokirjan täynnä toinen toistaan herkullisimpia reseptejä. Avajaisjuhlassa saimme nauttia näiden reseptien mukaan valmistettuja suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä Bio-Aroma-baarin virkistävistä juhlajuomista, jotka kaikki sisälsivät biodynaamisia eteerisiä basilikan, aniksen, mintun, sitruunan ja appelsiinin öljyä.

 

Viikonlopun aikana tutustuimme laajasti aromaattisten Taoasis-tuotteiden tuotantoon. Yksi mielenkiintoisimmista anneista oli intialaisen luomutuottajan luento raaka-aineiden alkulähteiltä ja reilun kaupan projekteista. Taoasis on eettinen perheyritys ja koemme sen arvomaailman omaksemme. Aivan kuten me maahantuojana haluamme aina tuntea yhteistyökumppanimme henkilökohtaisesti, myös he haluavat kontrolloida tarkasti raaka-ainetuotantoaan ja he vierailevatkin säännöllisesti mm. Intian luomutiluksilla. Yritys sai itse asiassa alkunsa Axelin vietettyä Intiassa vuosikausia. Tällöin hän myös tutustui eteeristen kasvien hoitovoimaan ja Taoasis sai alkunsa.

 

 

Aromaterapialla voidaan hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Aidot eteeriset öljyt vaikuttavat meihin monella eri tavoin; iholla tai ihon läpi imeytyen ja hengityksen mukana keuhkorakkuloiden kautta verenkiertoon ja elimistöön. Kasvien hoitavat vaikutukset ikään kuin kiteytyvät eteerisiin öljyihin, joita sitten voidaan käyttää mm. luonnonkosmetiikassa aktiiviaineina, tuoksuaineina ja säilövinä aineina. Niillä onkin saatu erinomaisia tuloksia erilaisten ihovaivojen ja –tulehdusten hoidossa. Eteerisiä öljyjä voi helposti käyttää myös kotona, mutta on hyvä ensin tutustua niiden yksilöllisiin hoitaviin vaikutuksiin kunnolla. Eteeriset öljyt tulee aina myös laimentaa ennen iholle levittämistä. Oman kotilääkekaappini varustukseen on jo vuosikausia kuulunut eteerinen laventeli- ja teepuuöljy, joilla taltutan koko perheen pienet palovammat, hiertymät, tulehdukset ja itikanpistot. Lisäksi lisään lorauksen sitrus- tai havupuuöljyä lattian- ja pyykinpesuveteen tuomaan raikasta ja luonnollista tuoksua sekä tappamaan haitallisia pöpöjä.

 

Saksan tehtaalla raaka-aineista syntyy lopputuotteita. Kaikilla Taoasis-kosmetiikkatuotteilla on Natrue-luonnonkosmetiikkasertifiointi ja suurella osalla myös biodynaamisen tuotannon Demeter-sertifiointimerkintä.

 

 

Eteerisillä öljyillä hoidetaan paitsi fyysisiä myös psyykkisiä oireita, mm. stressiä, alakuloisuutta ja masennusta. Hoitavien kasvien tuoksumolekyylit kulkeutuvat hengitettäessä limbiseen järjestelmään eli tunnekeskukseen ja vaikuttavat kasvista riippuen mm. rentouttavasti tai piristävästi. Koulutetun aromaterapeutin oikein valitsema öljysekoitus yhdistettynä hieronnan tuomaan aistikokemukseen hoitaa mieltä ja kehoa kokonaisvaltaisesti. Euroopassa näitä kokonaisvaltaisia hoitoja yhdistetään länsimaisen lääketieteen kanssa täydentäviksi hoidoiksi. Ei siis vaihtoehtoisiksi hoidoiksi kuten niitä meillä Suomessa kutsutaan. Seminaarissa kuulimme liikuttavan esimerkin eteeristen öljyjen ja terapiahieronnan voimasta etelä-afrikkalaisen aromaterapeutin Linda-Anne O’Flahertyn luennolla. Linda tekee yhteistyötä paikallisen palovammasairaalan kanssa. Esimerkkitapauksena oli pahoin palanut poika, joka oli myös menettänyt toisen kätensä onnettomuuden seurauksena. Pojan haamukivut olivat kovat päivittäisestä maksimikipulääkityksestä huolimatta. Linda sai luvan hoitaa poikaa ja seurasimme videolta kuinka jatkuvista pahoista kivuista vaikeroiva poika nukahti hoitoihin.  Kerrassaan uskomatonta oli kuulla käden haamukipujen kadonneen neljännen hoitokerran jälkeen täysin. Olisittepa kokeneet ne selässäni kulkeneet kylmät väreet täyden seminaarisalin osoittaen kunnioitustaan Lindalle seisaallaan aplodeeraten. Sinä hetkenä toivoin, että kuulijoiden joukossa olisi istunut myös suomalaisia hoitoalan ihmisiä.

 

Tuoksuilla on vahva linkki myös tunnemuistiin; meillä kaikilla on kokemuksia tutusta tuoksusta, joka vie meidät jopa vuosien takaisiin muistoihin. Itselläni mm. syreeni tuo aina voimakkaan tunnekokemuksen, joka vie ajatukset välittömästi lapsuuden mummolan pihasyreenin alle. Positiivisten ajatusten lisäksi tuoksut voivat tuoda pintaan myös ahdistavia muistoja.

 

Eteerisistä öljyistä ja aromaterapiasta löytyy runsaasti kirjallisuutta, pääsiassa englanniksi. Esimerkiksi Akateemisessa kirjakaupassa näyttää olevan aika monipuolinen valikoima.  Kiinnostuneet saava lisätietoa myös  Suomen Aromaterapeutit-yhdistyksestä. Ammattitaitoiseksi aromaterapeutiksi kouluttautuminen vie aikaa muutaman vuoden ja se sisältää paitsi teoriatietoa kasvilääkinnästä myös runsaasti käytännön harjoitusta. Ja kuten niin monessa käsityöammatissa harjoitus tekee mestarin, mutta koskaan ei tule täysin valmiiksi.

 

Yhteistyömme Taoasiksen kanssa on syventynyt syksyn mittaan. Löydät valikoimistamme aitoihin eteerisiin öljyihin perustuvat Baldini-huonetuoksut sekä Mytao-luomutuoksut sekä valikoiman huippulaadukkaita eteerisiä öljyjä (luomu/demeter), luomulaatuisia pohjaöljyjä ja aromaattisia itsehoitotuotteita. Suosittelen lämpimästi tutustumista aromaterapian maailmaan!

 

Minna Oey, minna@natcosnordic.com

Please reload

Luitko jo tämän?

Mitä on probioottinen ihonhoito?

9.3.2015

1/1
Please reload

Viimeisimmät
Please reload

Arkisto
Please reload

Etsi avainsanalla